Sastojci kora:
- 8 jaja
- 120 gr secera
- 160 gr brasna
- 1 prasak za pecivo
Sastojci za fil I i II:
- 1 puding od vanile
- 2 pudinga od cokolade
- 200 gr cokolade za kuvanje
- 500 gr margarina
- 100 gr.prah secera
- 3 banane
Priprema kora:
Umutiti jaja sa secerom i dodati brasno pomesano sa praskom za pecivo.
Razliti masu u veliki cetvrtasti veci pleh i peci na 200 °C oko 20-tak minuta.
Peceni biskvit kad se ohladi raseci na tri ista dela.
Filovi:
Skuvati puding od vanile po uputstvu sa kesice.
Skuvati pudinge od cokolade (1 l. mleka). U vruc puding dodati cokoladu za kuvanje.
Margarin sobne temperature umutiti sa prah secerom i podeliti na dva dela, a potom dodati u ohladjene pudinge.
Filovati ovim redom: Kora, pa pola fila od cokolade, kora, pa zuti fil, odozgo isecene banane, pa opet kora, pa coko fil i tako redom do kraja. Potom celu tortu isfilovati sa filom po zelji bilo cokoladnim ili vanila.
Na kraju odozgo slagom ukrasiti, ostviti par sati u frizider da se sva torta stegne, potom je iseci na parad i posluziti uz solju crne kafe ili neki sokic……
Prijatno Vam!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment