Sastojci za testo:
- 0.5 kg brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 80 g šećera
- 250 ml mleka
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- prstohvat soli
Nadev:
- 0.5 kg višanja
- 1 šolja (od 2 dl) šećera
- 1 šolja pšeničnog griza
Priprema:
U mlako mleko, dodati kvasac i šećer. Ja sam dodala i malo izmrvljenog svežeg kvasca. Takođe dodati malo brašna i pustiti da krene fermentacija.
Ovu masu dodati u preostalo brašno, gde se dalje dodaje so, izmućeno jaje i otopljeni maslac. Od ove smese umesiti glatko testo i pustiti ga neko vreme da nadolazi. Zatim testo podeliti na dva jednaka dela. Svaki deo oklagijom rastanjiti i nadenuti smesom višanja, šećera i griza. Testo urolati i smestiti u pouljenu i pobrašnjenu tepsiju i ostaviti oko 1/2 h da nadolazi.
Peći na 180 stepeni oko 40 minuta.
Ja sam gornju površinu štruci namazala belanjkom i korica se nije odvojila.
Kada je štrudla pečena i ohlađena, posuti ju prah šećerom.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment