Sastojci:
- 5 jaja
- 5 kašika šećera + 300 gr
- 5 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 500 gr jagoda
- 2 kesice pudinga od jagode
- 1/2 l vode
- 150 gr šlaga
- 3 dl mleka
- 2 čaše kisele pavlake
- 200 gr šećera u prahu
Priprema:
Ispecite patišpanj od jaja, šećera, brašna i praška za pecivo. Pečen patišpanj poprskajte sa malo slatkog mleka.
U vodu sipajte šećer i stavite da provri, pa zatim dodajte jagode i kuvajte dok neodmekane. Zatim dodajte razmućene pudinge od jagode i kuvajte sve zajedno dok nepogusti. Malo prohladite i stavite preko kore. Umutite šlag sa mlekom. U odvojenoj posudi pomešajte pavlaku i šešer u prahu, pa dodajite u šlag kašiku po kašiku lagano mešajući. Premažite preko dobro ohladjenog pudinga i ukrasite polutkama jagoda. Dobro kolac ohladite, isecite na kocke i posluzite.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment