Sastojci:
- 75 gr margarina
- 6 kasika secera
- 2 jaja
- 8 kasika brasna
- 2 kasike brasna od krompira
- 1 kasika vanilin secera
- 3 kasike kakaa
- 1 kasikica praska za pecivo
- 1/2 dcl soka od narandze za posipanje kora
- 2 reda rendane cokolade za ukrasavanje
- 6-7 kiwija
- 1 kesica preliva za torte
Krema:
- 200 gr krem sira za kolace (Philadelphia ili neki drugi)
- 150 gr secera u prahu
- 4 dcl slatke pavlake/vrhnja
- 1-2 kasike soka od limuna
- 1 kasika vanilin secera
Priprema kore:
Pjenasto umutiti margarin i secer, dodati jaja i mutiti jos malo.
Pomjesati zajedno brasno, krompir brasno, prasak za pecivo, vanilin secer, kakao i dodati u smjesu.
Dobro izmjesati rucno.
Smjesu istresti u kalup velicine 26cm oblozen pek papirom.
Peci na 175 C oko 30 min.
Ohladiti koru i presjeci na dva djela.
Kore posuti sa 1/2 dcl soka od narandze.
Priprema kreme:
Umutiti sir, secer u prahu, vanilin secer i dodati sok od limuna.
Posebno umutiti slatku pavlaku/vrhnje, polako dodati kremi i izmjesati rucno.
Kiwi isjeci na kriske.
Sloziti:
Kora + krema + kiwi + krema + kora + krema + kiwi
Preliti prelivom za torte.
Ukrasiti po zelji.
Prijatno!
0 comments:
Post a Comment