Sastojci:
- 1 i pol dcl nerastopljene svinjske masti
- 3 dcl secera
- 2 zutanjka
- 6 dcl ostrog brasna
- naribana kora od 1 narandze
- sok od 1 naranđe
- 6 zlica mlijeka
- 2 pune zlice vrhnja
- 1 prasak za pecivo
- snijeg od 2 bjelanjka
- 1 rebro tamne cokolade (naribane)
- mljeveni secer za posipanje
Priprema:
Dobro izmiksati mast, zutanjke i secer. Dodati vrhnje, mlijeko, koru i sok od naranđe uz lagano mjesanje da masa bude ujednacena.Potomuz lagano mjesanje dodavati brasno sa praskom za pecivom, te na kraju snjeg od 2 bjelanjka. Lagamo promjesati i izliti u tepsiju (25×35 cm) i peci na laganoj vatri 35 do 40 min. Vruci peceni kolac posipati mljevenim secerom i naribanom tamnom cokoladom. Ostavit da se potpuno ohladi i tek onda ga rezati.
Napomene: Neka ne zabrinjava to ako tijesto ne ispadne meko biskvitno prilikom mjesanja mozda ce ga trebat zlicom po tepsiji poravnat, pecen ispast ce odlican.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment