Sastojci:
- 3 dl mleka
- 60 gr margarina
- 100 gr secera
- 1 vanilin secer
- 6 zumanca
- 2 kasike ulja
- prstohvat soli
- 2/3 kockice kvasca
- ulje
- 650 gr brasna
Priprema:
Kvasac sa malo mleka i kasicicom secera ostaviti da odstoji, da nadodje.
Margarin rastopiti u preostalom mleku, zatim dodati secer, vanilin secer, ulje i zumance.
Na kraju umesati brasno, malo soli i nadosli kvasac, i zamesiti glatko testo.
Ostaviti da nadodje. Nadoslo testo razvuci na debljinu od 1cm, i potom kalupom vaditi perece.
Ostaviti ih malo da narastu, a zatim ih peci u ulju na umerenoj temperaturi, jer brzo porumene.
Po zelji, perece mozete preliti cokoladom, posuti secerom u prahu, ili uvaljati u kokos, ili posuti mrvicama.
Napomene
0 comments:
Post a Comment