Sastojci i priprema:
Tepsija 34×38 – peče se 1 kora pa se popolovi
Kora:
- 10 bjelanjaka
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 4 kašike sitno mljevenih oraha
- 3 vanilije
- pola praska za pecivo
- prstohvat soli
- 100 gr sjeckane mliječne čokolade
Fil:
- 10 žumanjaka
- 200 gr šećera
- 2 pudinga
- 7 dl mlijeka
- 1 margarin
- 200 gr čokolade za kuhanje
Bjelanjke dobro umiksajte sa prtohvatom soli. Dodajte u pjenastu masu i secer pa jos malo miksajte. Ostale sastojke dodavajte i promjesajte rucno zlicom tako da se zadrzi šam od bjelanjaka sto vise. Koru peć na 150° oko 40 min. Dobro ohladit i presjeć na 2 dijela.
Sjedinit žumanjke sa šećerom i pudingom, dobro izmiksat i skuhat u mlijeku. U vruće dodat čokoladu, prohladit i dodat margarin pa sve sjedinit.
Redat: kora-pola fila-poredat mančmalow-druga polovica fila-kora.
Kolač posut mlj.orasima, kokosom, čokol.mrvicama ili prelit čok. glazurom-znači po želji.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment