Sastojci:
- 1 pakovanje korica za rozen tortu
- 1 l mleka
- 3 kesice pudinga od vanile
- 250 gr margarina
- 15 kašika šećera
- 200 gr šećera u prahu
- 500 gr šlaga
- 3,5 dl kisele vode
- 1 kisela pavlaka
- 100 gr bele mlecne čokolade
- 300 gr jagoda
Priprema:
U litri mleka skuvajte 15 kašika šećera, 3 pudinga od vanile, i ostavite da se dobro ohladi.
Umutite margarin i šećer u prahu, u jednoj posudi, a u drugoj 300 gr šlaga sa 2 dl hladne kisele vode.
U ohladjen puding dodajte umućen margarin i dobro izmiksajte.
Zatim dodajite umućen šlag mešajući varjačom, onda pavlaku i na kraju izrendajte belu čokoladu.
Jagode operite i isecite na listice.
Filujte korice, izmedju 3 i 4, i 6 i 7 stavite jagode. Okolo ukrasite sa umucenih 200 gr šlaga i 1,5 dl hladne kisele vode.
Ostavite da se dobro ohladi u frižiderui sutradan služite.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment