Sastojci prvi fil:
- 150 gr smokava
- 150 gr secera
- 100 gr margarina
- 180 gr petit keksa
- 1/2 dcl vode
- jedan list/kora od oblande
Drugi fil:
- 150 gr secera
- 100 gr margarina
- 1/2 dcl vode
- 100 gr mljevenih oraha
- 200 gr petit keksa
Za ukrasavanje: 100 gr cokolade
Priprema Fil 1:
Smokve isjeckati sitno, dodati secer, margarin, vodu i staviti da prokuha.
Kad prokuha dodati keks i vrucim filom premazati cijelu koru oblande.
Koru prepoloviti na dva jednaka djela.
Fil 2:
Secer, margarin i vodu prokuhati, dodati mljevene orahe i keks. Skroz fil ohladiti da se fino stegne.
Fil staviti na jednu polovinu lista oblande, a drugim dijelom poklopiti tako sto cemo fil okrenuti na unutrasnju stranu.
Po zelji ukrasiti topljenom cokoladom. Pripremljenu oblandu ostaviti par sati da se malo stegne, a potom je isjeci na stanglice i posluziti uz kafu, caj,sokic ili neki dobar liker sve po zelji……uzivajte!
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment