Sastojci za biskvit:
- 6 zutanjaka
- 2 dcl ulja
- 3 zlice mlake vode
- 2 dcl secera
- 4 dcl ostrog brasna
- 1 prasak za pecivo
- snijeg od 6 bjelanjaka
Čokoladni umak:
- 15 dkg cokolade za kuhanje
- 25 dkg secera
- 25 dkg margarina
- 1 dcl vode
- kokos brasno
Priprema:
Umjesaj zutanjke sa secerom, uljem i vodom.
Postupno dodavaj brasno sa praskom i na kraju dodaj snijeg od bjelanjaka pa promjesaj i nalij u tepsiju (35X30 cm).
Peci oko pola sata na srednje jakoj vatri.
Ohladeni biskvit rezi na kocke i umaci u cokoladu: Zakuhaj vodu, cokoladu, secer i margarin i u to toplo umaci kocke biskvita sa svih strana pa odmah u kokos brasno.
Ostavi da se ohlade u hladnjaku nekoliko sati.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment