Sastojci za biskvit:
Okrugli kalup promjera 32 cm
- 6 bjelanjaka
- 4 kašike brašna
- 6 kaš. šećera
Potrebno jos:
- 100 g. Nutelle
- lješnjak
- petit keks
Sastojci za fil:
- 1 l. mlijeka
- 8 kaš. gustina
- 6 žutanjaka
- 10 kaš. šećera
- 1 puding od vanilije
- 200 gr. margarina
- 3 vanilin šećera
- 100g. čokolade za kuhanje
Priprema KINDER BUENO:
Fil skuhati od datih sastojaka (osim cokolade) ugusto u mlijeku, i u hladno dodati margarin. Kad se sjedini podjeliti na dva djela i u jedan dodati istopljenu čokoladu.
Za biskvit:
Na lim staviti masni papir, namazati ga margarinom i posuti lješnjacima.
Umutiti bjelanjke sa šećerom, brašno lagano dodati i kašikom umješati i posuti po lješnjacima…Peći 15 min. na 180 stupnjeva. Kad bude gotovo, okrenuti na onu stranu gdje su lješnjaci, namazati Nutellom i poslagati petit keks. Po keksu namazati bijelu kremu, pa tamnu….Umutiti 2,5 dcl. slatkog vrhnja i namazati po kremi…..Ukrasiti krupno mljevenim lješnjakom…Tortu ostaviti par sati u frizider da se fino kreme stegnu, a potom je isjeci na parcad i posluziti.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment