Sastojci:
- 200 gr keksa petit keksa
Fil I:
- 1 kg jagoda (može bilo koje voće)
- 250 gr šećera
- 2 kesice pudinga od vanilije
- 1 kašika gustina
- 2 dcl vode
Fil II:
- 3 čaše kisele pavlake
- 200 gr šećera u prahu
- 300 gr. mljevenog petit keksa
- 100 gr. rendane čokolade (ja sam keks i čokoladu zajedno samljela u sjecku)
Fil III:
- 500 ml. slatke pavlake i vanilin šećer
Priprema Fil I:
Jagode staviti u posudu, dodati šećer i kratko prokuhati da se šećer istopi, staviti u blender i napraviti kašu od njih. Puding i vodu pomiješati, dodati jagodama i kuhati dok ne dobije potrebnu gustinu.
Keks poredati u pleh veličine 25×35 (može i kora od oblatne), preko keksa staviti topli fil od jagoda. Ostaviti da se ohladi.
Fil II: Kiselu pavlaku pomiješati sa šećerom u prahu pa dodati rendanu čokoladnu, mljeveni petit keks. Dobro izmiješati i staviti preko hladnog sloja od jagoda.
Fil III: Slatku pavlaku i vanilin šećer umutiti i staviti preko fila od keksa. Za ukrašavanje pomiješala sam jedan dio slatke pavlake i 1 dec. ispasiranih jagoda. Kolačdobro ohladiti da se fino stegne, najbolje da prenoci u frizideru, a potom ga isjeći na kocke i posluziti. Jednostavan je za pripremu, ukusan i osvježavajući.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment