Sastojci za kore:
- 20 belanaca
- 40 kašika šećera
- 4 kašike sirćeta
- 6 kašika griza
- 10 kašika mlevenih oraha
- 4 kašike prezle
- 2 kašike brašna
Sastojci za fil:
- 20 žumanaca
- 20 kašika šećera
- 3 margarina
- 200 g šećera u prahu
- 300 g šlaga
- 300 g mlevenog Plazma keksa
- 150 g čokolade
- 4 kutije mancmeloua
- 200 g šlaga
- hladna kisela voda za šlag
Priprema Kora 1:
5 belanaca, 10 kasika secera,1 kasika sirceta i 3 kasike griza umutiti s tim sto prvo umutite blanca, dodate secer, nastavite mutiti i na kraju dodajete sirce i griz. Ispeci koru na nizoj temperaturi od oko 170 C do zlatno rumene boje na povrsini kore. Istim postupkom ispeci jos jednu koru. Tepsije u kojoj pecete kore nek su vam srednje velicine oko 28 cm.
Kora 2:
5 belanaca,10 kasika secera, 1 kasika sirceta, 5 kaisika mlevenih oraha, 2 kasike prezle i 1 kasika brasna. Pripremiti i ispeci kao i koru br. 1. u istom kalupu.
Fil:
20 zumanaca i 20 kasika secera skuvati na pari. U hladno dodati umucene margarine sa secerom u prahu, zatim dodajte 300 gr umucenog slaga i mleveni Plazma keks. Podelite na dva dela i u jedan dodajte istopljenu cokoladu.
Redosled slaganja torte:
Kora 2 – braon fil, kora 1- zuti fil, poredjajte mancmelou, pa zuti fil – kora 1, braon fil – kora 2. Ukrasite dobro tortu slagom, ostavite par sati u frizideru najbolje bi bilo da prenoci u frizideru, pa je isecite na parcad i posluzite uz neki hladan napitan.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment