Sastojci:
- 0.5 kg kora za gibanicu
- 0.3 – 0.5 kg sira
- 3 jaja
- 1 žumance
- 50 ml mineralne vode
- 50 ml ulja
- 2 kašike kisele pavlake
- 50 ml jogurta
- 1/2 kesice praška za pecivo
- so
- biber
Priprema:
Odvojiti belanjke od žumanjaka, pa ih, sa malo soli, umutiti u čvrst sneg. U drugoj posudi umutiti žumanjke, pa dodati pavlaku, jogurt, izmrvljen sir, so i biber. U čaši pomešati mineralnu vodu, ulje i 1/2 praška za pecivo.
Tepsiju namazati sa malo smese ulja i vode, pa staviti 2 kore. Njih, takođe, premazati. Ostaviti još jednu koru sa strane, a ostale kore gužvati i umakati u smesu sira i jaja, pa slagati u tepsiju. Kad se sve utroši, pokriti poslednjom korom, pa je premazati uljem, vodom i umućenim žumanjkom.
Peći na 180 stepeni, oko 40 minuta, dok gibanica lepo ne porumeni.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment