Sastojci smeđe tijesto:
- 6 bjelanjaka
- 7 žlica secera
- 3 pune zlice ostrog brasna +1 prasak zapecivo
- 3 zlice mljevenih oraha
- 3 zlice prezli
- 20 dkg petit keksa
Krema:
- 6 dcl mlijeka
- 6 zutanjaka
- 8 zlica secera
- 2 pudinga okus vanilija
- 1 margarin (25 dkg)
- 10 dkg cokolade za kuhanje
Priprema tijesto:
Izmiksaj bjelanjke u cvrsti snijeg, dodaj secer, prezle, orahe i brasno s praskom te dobro promjesaj i nalij u tepsiju (25X35 cm). Peci pola sata na srednje jakoj vatri. Pecenu koru ostavi da se hladi.
Krema:
Izmiksaj zutanjke, secer i pudinge u 1 dcl mlijeka da nebude grudica. To nalij u 5 dcl mlijeka koje si zakuhala na vatri lagano. Uljevaj i stalno mjesaj na peci jos 3 do 4 min. Podijeli kremu na 2 dijela, u jedan dio (vruci) dodaj predhodno rastopljenu cokoladu, promjesaj i ostavi da se hladi. U hladne stavi po pola margarina.
Tijesto namaži tamnom kremom, poslazi petit kekse i namazi ih zutom kremom. Posipaj kakaom (po zelji moze glazura od cokolade) kolac rezati hladan.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment