Sastojci:
- 10 jaja
- 10 kaš. šećera (za kore)
- 4 kaš. brašna (za kore)
- 1 prašak za pecivo
- 2 vanil šećera
- 2 pudinga od vanile
- 250 gr. šećera (za fil)
- 6 kaš. brašna (za fil)
- 1 l. mleka
- 250 gr. margarina
- 300 gr. čokolade za kuvanje
- 200 gr. mlevenih lešnika
- 2 kesice šlaga
Priprema kore:
5 belanca umutiti sa 5 kašika šećera, 2 žumanca, 2 kašike brašna, 50 gr. rendane čokolade i 1/2 kesice praska za pecivo.
Tepsiju srednje veličine četvrtastu ili okruglu podmazati margarinom i posuti sa malo brašna pa ispeći smesu na 180 C oko 15 minuta. Rernu prethodno zagrejte. Tako ispeći dve kore.
Na pari istopiti 100 gr. čokolade sa 1 kašikom margarina, pa premazati kore.
Fil:
6 žumanaca umutiti sa 250 gr. šećera, 2 pudinga od vanile, 6 kaš. brašna, 2 vanil šećera pa sve to zakuvati u 1 litri mleka da se dobije gust žut fil.
Kad se fil ohladi dodati mu predhodno, penasto umućen margarin.
Fil podeliti na dva dela.
U prvi deo dodati 100 gr. istopljene čokolade.
U drugi deo dodati 200 gr. mlevenih lešnika. Filovati kora, cokoladni fil, kora, fil sa lesnikom. Tortu ukrasiti sa 2 kesice šlaga umućenog po uputstvu sa kesice. Dekoracija je po želji. Tortu pre posluženja držite bar 2 do 3 sata u frižideru.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment