Sastojci:
- 2 duple kutije plazma keksa
- 6 čaša kisele pavlake sa 20%mm
- 200-300 g šećera u prahu
- 1-1,5 kg voća (jagode, banane, kivi, maline… )
- 0,5 l slatke pavlake
Priprema:
Prvo pripremimo fil: Kiselu pavlaku istresemo u sud i njoj dodamo šećer, to malo promiješamo kašikom.
Voće isjeckamo, ako je potrebno, na komadiće (ja sam koristila jagode isjeckane na listiće).
A onda slažemo u kalup koji je po mogućnosti četvrtasti: plazmu (nenamočenu ni u sta) pa onda kremu od pavlake, pa voće.
Postupak ponavljamo dok ne utrošimo sav materijal.
Tortu treba ostaviti bar 4 sata u frižider da plazma upije pavlaku i postane meka za sječenje torte.
Gornji sloj treba da bude voće. Odozgo stavimo pola litra umućene slatke pavlake i ukrasimo po želji.
Ostavite par sati da piskote upiju vlaznost i omeksaju, a potom tortu isecite na kocke, parcad i posluzite.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment