Sastojci:
- 300 gr grckog jogurta
- 200 ml slatkog vrhnja (slata pavlaka)
- 1 slag fixs
- 100 gr secera
- 1 stapic vanilije
- 1 kasikica arome vanille ili 1 vanilin secer
Priprema:
Umutite slatko vrhnje sa secerom i slag fixsom. Dodajte grcki jogurt, srz vanilije iz stapica i aromu vanilije. Sve jos jednom umutite i sipajte u posudu. Ostavte u zamrzivac na nekoliko sati. Nije potrebno mjesati svaki sat, posto se ne stvaraju kristali.
Napomene: Prije sluzenja izvadite sladoled 15 min. na sobnu temperaturu. Ovo je osnovni recept, a vi jos u ovo mozete dodavati vase omiljene kombinacije voca i dr. Od ove mjere dobije se oko 1 l sladoleda, pa po potrebi poduplajte mjere.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment