Sastojci za koru:
- 6 jaja
- 150 g. secera
- 100 g. brasna
- 100 g. mlevenih oraha
- 1/2 peciva
- 3 kasike kakao praha
Preliv:
- 100 g. vode
- 5 kasika secera
- 100 g. cokolade
Fil:
- 1 litar mleka
- 12 kasika gustina
- 3 kasike secera
- 2 margarina
- 200 g prah secera
- 2 kisele pavlake
- 300 g. voca
Priprema kore:
Umutiti belanca sa secerom u cvrstu masu, dodati potom i zumanca, mutiti jos malo. Brasno, pecivo, kakao i orahe pomesati pa dodati u masu od jaja. Rernu zagrijati na 180 C, pleh cetvrtasti veliki od sporeta pouljite i pospite sa malo brasna. Potom masu saspite u pleh i pecite oko 25 minuta.
Preliv:
Voda i secer treba da provri, dodati u provrelo cokoladu da se otopi. Time preliti pecenu koru.
Fil:
800 g. mleka i secer staviti da provri. Umutiti 200 g mleka sa 12 kasika gustina i skuvati kao puding. Prohladiti fil i sjediniti sa 2 margarina umucena sa 200 g prah secera, pa na kraju dodati 2 case kisele pavlake.
Voce:
300 g. smrznutog voca (jagode, visnje, sumsko voce…) kuvati sa 4-5 kasika secera, kada se malo ugusti dodati 1-2 kasike gustina.
Redosled- kora-fil-voce-slag (po zelji moze i cokolada). Tortu napraviti dan pre posluzenja kako bi se arome fino sjedinile i kora upila vlaznost.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment