Sastojci:
- 600 g nauta- leblebije
- 2 kasike susamove paste-taan
- malo mlevenog bibera
- soli
- sok jednog limuna
- 1 kasika Tamarija (soja sosa)
- 1 dl ulja- maslinovog ili susamovog
- list persuna
- tri cena belog luka
Priprema:
Potopiti u mlaku vodu leblebiju da odstoji oko sest sati.
Prosuti vodu, isprati i naliti cistu vodu. Staviti leblebiju da se kuva i stalno uklanjati belu penu koja se stvara pri kuvanju.
Kuvati oko sat ipo. Procediti i isprati leblebiju. Dodati 2 dl ciste vode, taan. ulje, biber, so, seckani beli luk, tamari, sok limuna, seckani list persuna, i ulje.
Sve staviti u multipraktik i samleti. Pastetu namazite na integralni ili kao ja na Tonus hleb i uzivajte..
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment