Sastojci kora 2x:
- 5 bjelanjaka
- 7 kasika secera
- 7 kasika kokosovog brasna
- soljica ulja
- soljica vode
- 3 kasike brasna
- prasak za pecivo
Bjelanjke i secer dobro izmiksat pa dodati redom ostale sastojke. Zagrijti rernu na 180 C i peci koru oko 25 minuta u okruglom kalupu za torte promjera 26 ili 28 koji ste prethodno premazali i posuli sa malo brasna.
Ponoviti sve jos jednom da se ukupno dobiju dvije kore.
Krema:
- 10 zumanjaka
- 200 g cokolade
- 12 kasika secera
- 4 kasike gustina
- 1/2 l mlijeka
- 200 g margarina/putera
U mlijeko izlomiti cokoladu i pustiti da se istopi. Za to vrijeme secer i zumanjke dobro izmiksati, mozete na pari pa kad je gotovo dodati gustin i sve skupa u kljucavo mlijeko pa tako kuhati dok se ne dobije fina gusta masa. Ohladit i dodati margarin/puter.
Sloziti tortu kora, krema i ukrasiti po zelji.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment