Sastojci za koru:
- 5 jaja
- 14 kašika šećera
- 25 kašika brašna
- 3 male šoljice za kafu ulja
- 3 kašike kakaa
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 1 l mleka
- 20 kašika šećera
- 10 kašika brašna
- 250 g margarina
- 100 g kokosa
- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Umutiti penasto jaja, dodati šećer i dobro izmiksati, a zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ulje i na kraju kakao.
Ispeći koru i ostaviti da se ohladi. Od litre mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti brašno.
U preostalo mleko dodati šećer i staviti na šporet da provri. Kada mleko provri dodati razmućeno brašno i kuvati fil dok se ne zgusne.
Ostaviti fil da se dobro ohladi i u hladan dodati izmiksan margarin. Iz kore vaditi kružiće veličine po želji i raseći ih.
Filom spajati delove i premazati ih okolo, zatim uvaljati u kokos. Rastopiti čokoladu sa uljem i kašičicom staviti na svaku kapu glazuru.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment