Sastojci:
Za premazivanje pogacica: 100 gr putera
Za posipanje pogacica: 100 gr seckanog kikirikija
Za premaz gotovih pogacica: 1 belance i susam za posipanje
Ostalo:
- 250 ml mlakog mleka
- 25 gr svezeg kvasca
- 1 kasicica secera
- 1 i po kasicica soli
- 100 ml ulja
- 500 gr brasna
- 1 jaje
- 1 zumance
Nacin pripreme:
Sve navedene sastojke staviti u vanglu i sa mlakim mlekom zakuvati fino i glatko testo. Testo ostaviti da nadodje, pa zatim testo podeliti na cetiri loptice. Loptice pustiti da nadodju, pa kad su nadosle razviti ih na nesto manje od 1 cm debljine.
Na prvu jufku namazati omeksakli puter, posuti sa kikirikijem, pa preko staviti drugu jufku, opet namazati sa puterom, pa posuti sa kikirikijem, pa staviti trecu jufku, pa premazati puterom i posuti sa kikirikijem, pa onda staviti cetvrtu jufku i premazati je sa belancetom. Casom vaditi krugove, sloziti u tepsiju na pek papir, pogacice posuti susamom peci na 220 stepeni 20 minuta. Pecene prekriti krpom par minuta, a potom ih posluziti uz jogurt, kefir ili neki drugi mlecni napitak.
Napomene: Po ovom receptu mozete praviti i pogacice sa cvarcima, cvarke samo malo usitnite!
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment