Beli biskvit:
- 6 belanjaka
- 6 kasika šećera
- 6 kasika brašna
- 1 kasika ulja
- pola praška za pecivo
Tamni biskvit:
- 6 žumanjaka
- 6 kasika šećera
- 6 kasika brašna
- 2 kasike kakaa
- 5 kasika mleka
- 1 kasika ulja
- pola praška za pecivo
Umutiti u posebnim zdjelama oba biskvita, kasikom na pouljen i pobrašnjen lim stavljati naizmjenično kasiku tamnog, kasiku svjetlog biskvita jedno do drugog, dobice se kora kao sahovska tabla. Ipeci koru na 180 C i ohladiti. Ja sam pekla u tepsiji 30 x 30 cm.
Preljev:
- 0,3 l. mlijeka
- 3 kasike šećera
Prokuvati i vruće preliti po hladnom biskvitu.
Krema:
- 1 l. mlijeka
- 3 pudinga od čokolade
- 10 kasika šećera
- 200 gr. margarina
Skuvati bez margarina, pa u hladno dodati umucen margarin.
Na biskvit namazati kremu, ukrasiti sa 0,5 l umucene slatke pavlake ili 3 vrecice slaga i topljenom cokoladom pravite tufnice vece i manje….
Odlican kolac sa stranice Torte i kolaci Ivanka, obavezno probajte kolac je jako veliki moze da bude i dobra tortica.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment