Tijesto:
- 25o grama ociscenih tresanja
- 25o grama maslaca ili margarina
- 25o grama brasna
- 1oo grama kakao praha
- 8o grama cokolade u prahu
- 5 jaja
- o,5 dcl ruma
- 1/2 praska za pecivo
Priprema:
Pjenasto umutiti maslac i secer, dodavati jedno po jedno jaje. Posebno sastaviti brasno, prasak za pecivo, kakao i cokoladu u prahu. Kad ste umutili maslac i secer sa jajima po malo dodajite brasno sa ostalim sastojcima i na kraju dodajte tresnje i rum. Kolac pecite u dugackom dubokom cetvrtastom kalupu na oko 2oo-21o stepeni u receptu je pisalo 35 minuta, a po potrebi i duze, ja sam ga pekla 45 minuta na 2oo stepeni…Kad se kolac potpuno ohladi izvadite ga iz kalupa i ukrasite…!!!
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment