Sastojci za testo:
- 2 jaja
- 250 gr šećera
- 1 kašika masti (ne ravna već punija kašika)
- 3 kašike meda
- 4 kašike mleka
- oko 600 gr brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašika kakaoa
Fil od malina:
- 300 gr malina
- 3 kašike šećera
- 1 puding od malina
- 1 dcl vode
Fil:
- 7 dcl mleka
- 2 pudinga od vanile
- 2 kašike brašna
- 250 gr margarina
- 200 gr šećera u prahu
Preliv:
- 100 gr čokolade
- 4 kašike ulja
Priprema:
Na blagoj vatri istopiti mast, med, mleko i šećer.Kad bude mlako dodati 2 jaja, brašno i sodu bikarbonu. Zamesiti testo, podeliti na 3 dela,u treći deo dodati 2 kašike kakao da bude testo tamno. Od 2 svetla dela testa ispeći dve kore. Testo razvaljati na papir veličine 20×30 cm, izbušiti testo na par mesta i peći da blago porumeni.Tamni deo testa podeliti na 9 delova. Od svakog dela testa razvaljati šipke dužine 20 cm kao širina kora.Peći.
Fil I: U 300 gr malina dodati 3 kašike šećera i prokuvati. Umutiti 1 puding od maline sa 1 dcl vode, dodati u maline i skuvati. Topao puding preliti preko pečene 2 kore i ostaviti da se ohladi.
Fil II( svetli fil): U posudu staviti 5 dcl mleka da se kuva. Umutiti 2 pudinga od vanile sa 2 kašike brašna i 2 dcl mleka. Dodati u vrelo mleko i kuvati kad se skuva i ohladi dodati umućen 1 margarin sa 200 gr šećera u prahu. Filovati kolač:
Kora prelivena sa filom od malina, 1/2 svetlog fil, poredjati pečene braon štangle (rasporediti ih da bude rastojanje izmedju njih 1 cm), blago ih utisnuti u fil, pa 2/2 fila, pa kora prelivena malinama, maline da dodju do fila. Kolač blago opteretiti da se dobro stegne pa preliti sa: Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment