Sastojci:
- 10 jaja
- 1 kašika sirćeta
- 100 g kokosa
- 8 dl mleka
- 100 g šećera
- 10 kašika šećera
- 4 kašike gustina
- 7 kašika brašna
- 250 g maslaca
- 100 g prah šećera
- 10 krem bananica
- 100 g seckanih žele bombona
- 300 g lomljenog petit keksa
- rum i šlag
Priprema kore:
Umutiti 10 belanjaka, sa jednom kašikom sirćeta, pa zatim dodati 100 g šećera i još mutiti. Zatim dodati 100 g kokosa i 1 kašiku brašna. Ovu masu sasuti u kalup za tortu, prečnika 28 cm, na čije dno je stavljen pek papir. Sušiti u rerni na 150 C, dok kora blago ne porumeni. Zatim ju zaliti sa malo mleka i pustiti da upije i ohladi se.
Fil: 10 žumanjaka umutiti sa 10 kašika šećera. Onda u to dodati 4 kašike gustina, 6 kašika brašna, malo mleka i po želji malo ruma. To sve skuvati u 8 dl mleka i ostaviti da se ohladi. Zatim dodati 250 g umućenog maslaca, sa 100 g prah šećera. Sve sjediniti. Zatim dodati 10 seckanih krem bananica, 100 g seckanih žele bombona i 300 g lomljenog petit keksa. Sve izmešati i staviti na koru. Odozgo tortu premazati sa 3 umućena šlaga. Posuti prženim bademima.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment