Sastojci:
- 1 velika kutija piškota
- 150 g mljevenih piškota
- 750 ml mlijeka
- 150 g mljevenih čokoladnih napolitanki
- 200 ml mlijeka
- 20 g želatine
- 6 vrećica praška za šlag
- 500 g šećera
- 500 ml mlijeka
Priprema:
Želatinu i 500 ml mlijeka miješamo pjenjačom dok se ne spoje, a zatim neprestano miješajući ih dodamo u 300 ml vrelog mlijeka u koje smo dodali 500 g šećera, te kuhamo još kratko.
Miješamo mikserom 750 ml mlijeka i prašak za šlag dok šlag ne dobije potrebnu gustoću. U šlag dodamo ohlađenu smjesu sa želatinom i miješamo pjenjačom dok se ne sjedine. Ovu smjesu podijelimo na 3 jednaka dijela. U prvi dio umiješamo mljevene piškote, a u drugi mljevene napolitanke.
Duboku okruglu posudu koju ćemo koristiti kao kalup obložimo prozirnom folijom, tako da krajevi folije vire van posude. U posudu prvo stavimo smjesu s napolitankama i izravnamo površinu. Zatim stavimo smjesu od šlaga i želatine, te izravnamo površinu. Na kraju stavimo smjesu sa mljevenim piškotama i izravnamo površinu.
Preostalih 200 ml mlijeka ulijemo u posudu. Svaku piškotu potopimo u mlijeko i poredamo u jedan red iznad smjese sa mljevenim piškotama. Preko piškota zavijemo krajeve folije i stavimo posudu u zamrzivač. Kada se torta stisne, otvorimo foliju, prevrnemo je na posudu za torte i uklonimo foliju. Prelijemo tortu čokoladnim preljevom.
Napomene: Po želji tortu i posudu dekoriramo višnjama.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment