Sastojci:
- 3 bjelanjka
- 3 kasike secera
- 1oo grama kokosa
- 3 zumanjka
- 1 vanilija secer
- 75 grama secera
- 13o grama maslaca
- 1oo grama ljesnjaka
Priprema:
3 bjelanjka, 3 kasike secera, 1oo grama kokosa. Umutite bjelanjke, dodajte secer i jos malo mutite i na kraju umijesajte 1oo grama kokosa. Od umucene mase malom kasikom u pleh u koji ste stavili pek papir pravite male okruglice (izadje ih negdje preko pedeset), pecite ih na oko 15o stepeni 2o-25 minuta.
Fil:
3 zumanjka sa 1 vanilijom secer i 75 grama secera umutite na pari. Posebno umutite 13o grama maslaca i kad se fil od jaja ohladi sastavite ga sa umucenim maslacem. 1oo grama ljesnjaka malo proprzite i ogulite. Kad ste sve pripremili uzmete jednu okruglicu od kokosa nemojte se opteretiti ako nisu skroz okrugle, mozete ih malo i rukom ocopkati, stavite na nju jedan ljesnjak i na to stavite fila da se ljesnjak ne vidi. Sad to umjesajte u kokosovo brasno (treba vam od prilike 5o grama brasna) zatim malo prstima oblikujte fil da dobijete pravu kuglicu i jos jednom umijesajte u kokosovo brasno i rafaelo stavite na tacnu ili u male korpice.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment