Sastojci za koru:
- 4 jaja
- 12 kasika secera
- 12 kasika mleka
- 12 kasika ulja
- 1/2 praska za pecivo
- 3 kasike neskvika (ili kakaoa)
- 10 kasika brasna
Fil:
- 2 pudinga od cokolade
- 1/2 litra mleka
- 6 kasika secera
- 1 margarin od 250 gr
- 150 gr. secera u prahu
- 1/2 kg. malina svezih (ili zaledjenih)
- 200 gr. cokolade
- 200 gr. slag pene ili kreme
Priprema kore:
Odvojiti belanca i umutiti sa secerom dok se nedobije sne, dodati zatim zumanca, mleko, ulje, neskvik (ili kakao), brasno i pola praska za pecivo pa sve dobro umutiti. Testo razliti u podmazani pleh srednjih dimenzija i peci na 200 C oko 20 minuta.
Fil:
Skuvati u 1/2 litra mleka 2 pudinga od cokolade sa 6 kasika secera. Kada se prohladi u to dodati margarin koji je prethodno umucen sa 150 gr. secera u prahu. Dobro umutiti sa mikserom i filovati koru.
Preko fila poslagati cele maline jednu do druge i preliti ih sa 200 gr. istopljene cokolade. Ukrasiti sa 200 gr. slag pene i naredati odozgo cokolade.
Napomene: Kolac drzati u frizideru do posluzenja, iseci na kocke i posluziti uz kafu ili sokic.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment