Sastojci:
- 10 jaja
- 10 zlica secera
- 10 zlica mljevenih oraha
- 2 zlice prezli (krusne mrvice)
- 2 zlice brasna
- 1 prasak za pecivo
Za fil:
- 200 gr. secera
- 8 jaja
- 100 gr. cokolade
- 250 gr. margarina
- 2 zlice kave
Priprema:
10 bjelanjaka lupati mikserom u cvrsti snijeg, dodavati 10 zumanjaka i 10 zlica secera jednu po jednu. Kada je smjesa cvrsta i pjenasta dodati orahe, prezle i brasno, dodati u smjesu i sa kuhacom sve zajedno sjediniti.
U namazanu sa masnocom i pobrasnavitu formu za tortu istresi sjedinitu smjesu i stavi peci 180 gradi 35 minuta.
Ohladenu tortu prerezi 3 puta i filuj ovim filom.
Fil:
8 jaja, 200 g secera lupaj na pari u topli gusti fil. Dodaj 100 g istopljene cokolade.
U ohladeno dodaj 1 izradeni margarin i 2 zlice (jake skuhane) kave.
Nafilovanu tortu mozes ukrasiti sa polovicama ociscenih oraha.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment