Sastojci za kore:
- 7 belanaca
- 14 kasika secera
- 4 kasike pecenih mlevenih lesnika
- 2 kasike brasna
Fil:
- 14 zumanaca
- 200 gr secera u prahu
- 3 pudinga do vanile
- 1 litra mleka
- vanil secer
- 2 kasike gustina
- 250 gr maslaca
- 500 gr visanja
- 250 gr pecenih mlevenih lesnika
Glazura:
- 2 kisele pavlake
- 200 gr bele cokolade
Priprema kore:
Umutiti belanca sa secerom, dodati lesnike i brasno pa peci dve kore na 200 stepeni oko pola sata, dok ne porumene. Ostaviti ih u rerni dok se ne ohlade.
Fil:
Umutiti zumanca sa secerom u prahu, dodati vanil secer, puding i gustin te skuvati gusti fil sa mlekom. Kada se ohladi dodati umucen margarin i lesnike.
Glazura: Rastopiti na pari cokoladu i u toplu dodati pavlake pa dobro promesati.
Postupak slaganja: slagati kora-fil-visnje-kora-fil-visnje-fil-glazura.
Napomene: Ovo je divna kremasta torta idealna za one koji vole da kombinuju slatkasto-kiselkasto!
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment