Tijesto:
- 500 gr. brasna
- 2 kasike ulja
- 2 kasike kvasca
- malo soli
- mlake vode po potrebi
Fil:
- 200 gr. krem sira
- 200 gr. feta sira
- 2 jaja
- 200 gr. proprzenih gljiva
- 200 gr sitnog paradajza
- par cvjetova brokoli
- 1 glavica luka
Priprema:
Zamjesite tijesto i pustite da izraste.
Na pari skuhajte brokoli.
Na malo ulja proprzite sitno sjeckan luk i gljive sjecene na listice.
Pomjesajte gljive i brokoli.
Dodajte krem sir, feta sir i jaja pa sve to izmjesajte.
Dodajte sitne paradajzice i ponovo izmjesajte.
Razvite tijesto pa oko 4 prsta sirine od ivica ostavite prazno (nemojte uz ivicu stavljat fil nego odmaknite 4 prsta).
U krug rasporedite fil i sredinu tijesta ostavite praznu.
Sad kad se rasporedile fil ivice isjecite na trouglove i prebacite preko fila.
Malo zamotajte u rolat da fino oblikujte.
Sredinu presjeci na cetri djela i svaki dio prebaite preko zamotanog tijesta.
Prebacite u tepsiju,malo nauljite i pecite na 400 F-200 C.
Gotovu pitu prekrite vlaznom krpom i pustite da se malo prohladi.
Isjecite na zeljene komade i posluzite.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment