Sastojci:
- 7 dag maslaca
- 15 dag šećera
- 6 jaja
- 10 dag čokolade
- 4 dag brašna
- 1/4 kesice praška za pecivo
- 2 kašike mrvica
- 0.5 dl ruma
- 15 dag oraha ili badema
- 100 g čokolade za glazuru
- 2 kašike ulja
- šlag za ukrašavanje
Priprema:
Umiksati maslac, šećer i žumanjke. Zatim dodati rastopljenu čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i mrvice, natopljene u rumu. Na kraju umešati, prethodno umućen čvrst sneg od 6 belanjaka i mlevene orahe/bademe.
Ovu smesu sipati u kalup za srneća leđa, koji je prethodno pouljen i brašnom posut. Peći oko 45 minuta, na 180 C.
Ohlađeni kolač preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti šlagom.
Čokoladna glazura: rastopiti 100 g čokolade sa 2 kašike ulja. Kolač ostaviti par sati u frižider do posliženja, potog ga isjeći na šnite i poslužiti uz kaficu ili sokić.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment