Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Tuesday, April 23, 2013

Dalmatiner

Beli biskvit:DalmatinerDalmatiner

  • 6 belanjaka
  • 6 kasika šećera
  • 6 kasika brašna
  • 1 kasika ulja
  • pola praška za pecivo

Tamni biskvit:

  • 6 žumanjaka
  • 6 kasika šećera
  • 6 kasika brašna
  • 2 kasike kakaa
  • 5 kasika mleka
  • 1 kasika ulja
  • pola praška za pecivo

Umutiti u posebnim zdjelama oba biskvita, kasikom na pouljen i pobrašnjen lim stavljati naizmjenično kasiku tamnog, kasiku svjetlog biskvita jedno do drugog, dobice se kora kao sahovska tabla. Ipeci koru na 180 C i ohladiti. Ja sam pekla u tepsiji 30 x 30 cm.

Preljev:

  • 0,3 l. mlijeka
  • 3 kasike šećera

Prokuvati i vruće preliti po hladnom biskvitu.

Krema:

  • 1 l. mlijeka
  • 3 pudinga od čokolade
  • 10 kasika šećera
  • 200 gr. margarina

Skuvati bez margarina, pa u hladno dodati umucen margarin.
Na biskvit namazati kremu, ukrasiti sa 0,5 l umucene slatke pavlake ili 3 vrecice slaga i topljenom cokoladom pravite tufnice vece i manje….

Odlican kolac sa stranice Torte i kolaci Ivanka, obavezno probajte kolac je jako veliki moze da bude i dobra tortica.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment