Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Wednesday, April 24, 2013

Kuglica kocke

Sastojci za testo:kuglica kocke Kuglica kocke

  • 2 jaja
  • 250 gr šećera
  • 1 kašika masti (ne ravna već punija kašika)
  • 3 kašike meda
  • 4 kašike mleka
  • oko 600 gr brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašika kakaoa

Fil od malina:

  • 300 gr malina
  • 3 kašike šećera
  • 1 puding od malina
  • 1 dcl vode

Fil:

  • 7 dcl mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 2 kašike brašna
  • 250 gr margarina
  • 200 gr šećera u prahu

Preliv:

  • 100 gr čokolade
  • 4 kašike ulja

Priprema:

Na blagoj vatri istopiti mast, med, mleko i šećer.Kad bude mlako dodati 2 jaja, brašno i sodu bikarbonu. Zamesiti testo, podeliti na 3 dela,u treći deo dodati 2 kašike kakao da bude testo tamno. Od 2 svetla dela testa ispeći dve kore. Testo razvaljati na papir veličine 20×30 cm, izbušiti testo na par mesta i peći da blago porumeni.Tamni deo testa podeliti na 9 delova. Od svakog dela testa razvaljati šipke dužine 20 cm kao širina kora.Peći.
Fil I: U 300 gr malina dodati 3 kašike šećera i prokuvati. Umutiti 1 puding od maline sa 1 dcl vode, dodati u maline i skuvati. Topao puding preliti preko pečene 2 kore i ostaviti da se ohladi.
Fil II( svetli fil): U posudu staviti 5 dcl mleka da se kuva. Umutiti 2 pudinga od vanile sa 2 kašike brašna i 2 dcl mleka. Dodati u vrelo mleko i kuvati kad se skuva i ohladi dodati umućen 1 margarin sa 200 gr šećera u prahu. Filovati kolač:
Kora prelivena sa filom od malina, 1/2 svetlog fil, poredjati pečene braon štangle (rasporediti ih da bude rastojanje izmedju njih 1 cm), blago ih utisnuti u fil, pa 2/2 fila, pa kora prelivena malinama, maline da dodju do fila. Kolač blago opteretiti da se dobro stegne pa preliti sa: Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment