Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Tuesday, April 2, 2013

Dekorativni rolat

Za dekoraciju:Dekorativni rolat Dekorativni rolat

1 belance umutiti mikserom, dodavati postepeno 30 gr secera potom dodati 30 gr brasna i na kraju 30 gr margarina sobne temperature. Masu podeliti na tri dela. U jednu masu dodati crvene prehrambene boje, u drugu braon boje, a u trecu zelene boje. Papir za pecenje isecite u oblik tepsije i olovkom nacrtajte visnjice sa peteljkom i listom, od vas zavisi koliko gusto cete crtati. Papir za pecenje onda stavite u tepsiju tako da iscrtana strana bude okrenuta dole. Smesu za dekoraciju stavite svaku u posebnu kesicu za zamrzivac, odsecite vrh makazama i preko skice iscrtajte visnje, peteljke braon bojom, list zelenom, visnjice crvenom. Kada sve zavrsite stavite 15 minuta u zamrzivac pa za to vreme pripremajte smesu za rolat.

Moja tepsija je 40×28 cm.

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 80 gr secera
  • 1 vanili secer
  • 120 gr brasna
  • malo praska peciva

Odvojiti zumanca i belanca, belanca prvo posebno umutiti u cvrst sneg dodajuci po malo 40 gr secera. Zumanca lupati da se dobro umute, dodajte i ono zumance sto nam je ostalo od dekoracije pa onda polako dodavati preostali secer i vanili secer. Kada se zumanca dobro umute u njih dodati sneg od belanaca. Malo to mikserom izmesati i onda na kraju u to dodati prosijano brasno sa praskom pecivom, lagano sjediniti…Izliti i ravnomerno razmazati preko zamrznutih visnjica. Peci na 180 stepeni. Kada se rolat ispece skinuti papir za pecenje i umotati ga u krpu da nam dekoracija bude sa vanjske strane. Ohladjen rolat odmotati i premazati sa pekmezom po zelji i urolati. Po zelji mozete napraviti i puding ili neku kremu ili namazati eurokremom i sa tim puniti rolat….

Prijatno!

rolat u pripremi Dekorativni rolat

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment