Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Thursday, April 11, 2013

Mak mafini

Sastojci za mafine:mak mafini Mak mafini

  • 2 jaja
  • 200 gr. kristal šećera
  • 2 dcl. jogurta
  • 100 gr. rastopljenog margarina
  • 270 gr. oštrog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 limun-korica
  • 100 gr. mlevenog vakumiranog maka
  • 200 gr. marmelade od narandže

Za glazuru:

  • 150 gr. bele čokolade za kuvanje
  • 6 kašika vode
  • malo narandžaste prehrambene boje

Priprema:

U kalup za mafine staviti papirne korpice (50x60x25).
Svih 12 otvora u kalupu za mafine namazati margarinom samo po rubu iznad korpice, da se testo prilikom pečenja ne bi zalepilo.
Mikserom penasto umutiti jaja i šećer, dodati jogurt i rastopljeni margarin i dalje mikserom mutiti.
Dodati brašno sa praškom za pecivo i dobro mikserom umutiti da postane jednolična glatka smesa.
Na kraju dodati mleveni mak i koru od 1 limuna i mikserom umutiti.
U svaku korpicu staviti 1 kašiku umućene smese.
Na smesu u kalupu staviti kašiku marmelade od narandže, i na marmeladu ponovo po 1 kašiku umućene smese.
Ostatak smese ravnomerno podeliti na 12 korpica.
Rernu zagrejati na 190 stepeni.
Mafine staviti da se peku 20 min.
Kada se ohlade izvade se iz kalupa zajedno sa korpicom.
Izrada glazure:
Čokoladu iskidati na kockice i staviti u malu šerpicu, dodati vodu i na laganoj vatri otopiti uz stalno mešanje.
Svaki mafin sa gornje strane umakati u glazuru i stavljati na tacnu da se glazura stegne.
Ja sam na svežu glazuru stavila komadiće čokolade.

Prijatno!

priprema mafina Mak mafini

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment