Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Monday, April 8, 2013

Rol pita

Tijesto:pita Rol pita

  • 500 gr. brasna
  • 2 kasike ulja
  • 2 kasike kvasca
  • malo soli
  • mlake vode po potrebi

Fil:

  • 200 gr. krem sira
  • 200 gr. feta sira
  • 2 jaja
  • 200 gr. proprzenih gljiva
  • 200 gr sitnog paradajza
  • par cvjetova brokoli
  • 1 glavica luka

Priprema:

Zamjesite tijesto i pustite da izraste.

Na pari skuhajte brokoli.

Na malo ulja proprzite sitno sjeckan luk i gljive sjecene na listice.

Pomjesajte gljive i brokoli.

Dodajte krem sir, feta sir i jaja pa sve to izmjesajte.

Dodajte sitne paradajzice i ponovo izmjesajte.

Razvite tijesto pa oko 4 prsta sirine od ivica ostavite prazno (nemojte uz ivicu stavljat fil nego odmaknite 4 prsta).

U krug rasporedite fil i sredinu tijesta ostavite praznu.

Sad kad se rasporedile fil ivice isjecite na trouglove i prebacite preko fila.

Malo zamotajte u rolat da fino oblikujte.

Sredinu presjeci na cetri djela i svaki dio prebaite preko zamotanog tijesta.

Prebacite u tepsiju,malo nauljite i pecite na 400 F-200 C.

Gotovu pitu prekrite vlaznom krpom i pustite da se malo prohladi.

Isjecite na zeljene komade i posluzite.

Prijatno!

priprema pite Rol pita

 

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment