Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Sunday, April 7, 2013

Zorkina voćna torta

Sastojci:piskota torta sa jagodama Zorkina voćna torta

  • 2 duple kutije plazma keksa
  • 6 čaša kisele pavlake sa 20%mm
  • 200-300 g šećera u prahu
  • 1-1,5 kg voća (jagode, banane, kivi, maline… )
  • 0,5 l slatke pavlake

Priprema:

Prvo pripremimo fil: Kiselu pavlaku istresemo u sud i njoj dodamo šećer, to malo promiješamo kašikom.

Voće isjeckamo, ako je potrebno, na komadiće (ja sam koristila jagode isjeckane na listiće).

A onda slažemo u kalup koji je po mogućnosti četvrtasti: plazmu (nenamočenu ni u sta) pa onda kremu od pavlake, pa voće.

Postupak ponavljamo dok ne utrošimo sav materijal.

Tortu treba ostaviti bar 4 sata u frižider da plazma upije pavlaku i postane meka za sječenje torte.

Gornji sloj treba da bude voće. Odozgo stavimo pola litra umućene slatke pavlake i ukrasimo po želji.

Ostavite par sati da piskote upiju vlaznost i omeksaju, a potom tortu isecite na kocke, parcad i posluzite.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment