Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Wednesday, April 10, 2013

Torta sa malinama

Sastojci:torta sa malinama Torta sa malinama
Ovaj recept mi se ucinio jako interesantan,primamljiv pa nisam se pokajala sto sam napravila tortu,bila je pravo osvjezenje,koristila sam naravno zamrznute maline na ljeto svakako pravimo od svjezih malina….hvala gospodji koja ga je objavila….super je…!!!
Biskvit:

  • 6 jaja
  • 5o grama secera
  • 6o grama brasna
  • 1/2 praska za pecivo
  • 2o grama gustina
  • 2o grama maslaca
  • malo soli

Umutiti zumanjke sa secerom i malo soli, na vrh noza, dodati otopljen maslac, jos malo mutiti i nakon toga rucno umjesati snijeg od bjelanjaka i na kraju brasno u koje ste dodali gustin i prasak za pecivo. Biskvit ispeci u plehu od rerne od prilike 28x3o ili 3o x 3o u koji ste stavili papir za pecenje, peci na 18o stepeni 15 minuta. Pecen biskvit mozete sa papirom smotati u rolat, kasnije skinete papir biskvit ponovo vratite u oblik rolata i isjecete ga na komade sirine 2 cm. Svaki taj komad namazete sa dzemom i ja sam skontala da ga ovako zavijate u krug (ima slika) u velicini kalupa za tortu oko 24 cm. Sada oko toga stavite obruc od kalupa i radite kremu.
Krema:

  • 5oo ml vrhnja za slag
  • 2 kremfixa
  • 25o ml jogurta
  • 2-3 kasike marmelade od malina
  • 2 kasike secera u prahu
  • 15 grama zelatina

Zelatin stavite u 5 kasika hladne vode da nabubri poslije ga blago zagrijete da se istopi i umijesate u jogurt.
Vrhnje izmiksate sa kremfixom, dodate mu secer, marmeladu i jogurt sa zelatinom i sve dobro miksate dok se krema ne objedini. Kremu nanesite na biskvit, preko poredajte maline i prelite ih sa jednim prelivom za torte.
Dalje ukrasite po zelji i ostavite u frizideru par sati da se krema ohladi i bude cvrsta za rezanje.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment