Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Monday, April 8, 2013

Kocke sa pavlakom

Sastojci za koru:kremasti kolac sa cokoladnom glazurom Kocke sa pavlakom

  • 6 jaja
  • 150 g. secera
  • 100 g. brasna
  • 100 g. mlevenih oraha
  • 1/2 peciva
  • 3 kasike kakao praha

Preliv:

  • 100 g. vode
  • 5 kasika secera
  • 100 g. cokolade

Fil:

  • 1 litar mleka
  • 12 kasika gustina
  • 3 kasike secera
  • 2 margarina
  • 200 g prah secera
  • 2 kisele pavlake
  • 300 g. voca

Priprema kore:

Umutiti belanca sa secerom u cvrstu masu, dodati potom i zumanca, mutiti jos malo. Brasno, pecivo, kakao i orahe pomesati pa dodati u masu od jaja. Rernu zagrijati na 180 C, pleh cetvrtasti veliki od sporeta pouljite i pospite sa malo brasna. Potom masu saspite u pleh i pecite oko 25 minuta.
Preliv:

Voda i secer treba da provri, dodati u provrelo cokoladu da se otopi. Time preliti pecenu koru.
Fil:

800 g. mleka i secer staviti da provri. Umutiti 200 g mleka sa 12 kasika gustina i skuvati kao puding. Prohladiti fil i sjediniti sa 2 margarina umucena sa 200 g prah secera, pa na kraju dodati 2 case kisele pavlake.
Voce:

300 g. smrznutog voca (jagode, visnje, sumsko voce…) kuvati sa 4-5 kasika secera, kada se malo ugusti dodati 1-2 kasike gustina.
Redosled- kora-fil-voce-slag (po zelji moze i cokolada). Tortu napraviti dan pre posluzenja kako bi se arome fino sjedinile i kora upila vlaznost.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment