Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Monday, April 1, 2013

Cokolesnik torta

Sastojci:Cokolesnik torta Cokolesnik torta

  • 10 jaja
  • 10 kaš. šećera (za kore)
  • 4 kaš. brašna (za kore)
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 vanil šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 250 gr. šećera (za fil)
  • 6 kaš. brašna (za fil)
  • 1 l. mleka
  • 250 gr. margarina
  • 300 gr. čokolade za kuvanje
  • 200 gr. mlevenih lešnika
  • 2 kesice šlaga

Priprema kore:

5 belanca umutiti sa 5 kašika šećera, 2 žumanca, 2 kašike brašna, 50 gr. rendane čokolade i 1/2 kesice praska za pecivo.

Tepsiju srednje veličine četvrtastu ili okruglu podmazati margarinom i posuti sa malo brašna pa ispeći smesu na 180 C oko 15 minuta. Rernu prethodno zagrejte. Tako ispeći dve kore.

Na pari istopiti 100 gr. čokolade sa 1 kašikom margarina, pa premazati kore.

Fil:

6 žumanaca umutiti sa 250 gr. šećera, 2 pudinga od vanile, 6 kaš. brašna, 2 vanil šećera pa sve to zakuvati u 1 litri mleka da se dobije gust žut fil.
Kad se fil ohladi dodati mu predhodno, penasto umućen margarin.
Fil podeliti na dva dela.
U prvi deo dodati 100 gr. istopljene čokolade.
U drugi deo dodati 200 gr. mlevenih lešnika. Filovati kora, cokoladni fil, kora, fil sa lesnikom. Tortu ukrasiti sa 2 kesice šlaga umućenog po uputstvu sa kesice. Dekoracija je po želji. Tortu pre posluženja držite bar 2 do 3 sata u frižideru.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment