Sastojci:
- 4 jaja
- 2,5 dl ulja
- 2,5 dl kiselog mlijeka
- 150 g kiselih krastavaca
- 200 g suve kobasice
- 200 g mladog kravljeg sira
- 2 šolje (od 2,5 dl) brašna
- 1 prasak za pecivo
- soli po ukusu
Priprema:
Umutiti prvo jaja sa mikserom, zatim dodati ostale sastojke (kobasice i kisele krastavce isjeckati na sitno), pa umuješati u smjesu.
Na kraju dodati umrvljen sir i posoliti po ukusu.
Tepsiju pouljit i malo pobrašnjavit, istresti smjesu i peći na 180 stepeni, otprilike pola sata.
Kad se ohladi, isjeći na parčad, služiti uz pavlaku ili jogurt.
Napomene: Umjesto krastavčića može se usjeckat crvena kisela paprika (roga), tako se dobije i na šarenilu.
Takođe, umjesto suvekobasice, može se staviti sitno sjeckana pršuta, slaninica ili salama (sve po svome ukusu).
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment