Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Tuesday, June 11, 2013

Carska pita



Sastojci:carska pita1 Carska pita

  • 4 jaja
  • 2,5 dl ulja
  • 2,5 dl kiselog mlijeka
  • 150 g kiselih krastavaca
  • 200 g suve kobasice
  • 200 g mladog kravljeg sira
  • 2 šolje (od 2,5 dl) brašna
  • 1 prasak za pecivo
  • soli po ukusu

Priprema:

Umutiti prvo jaja sa mikserom, zatim dodati ostale sastojke (kobasice i kisele krastavce isjeckati na sitno), pa umuješati u smjesu.

Na kraju dodati umrvljen sir i posoliti po ukusu.

Tepsiju pouljit i malo pobrašnjavit, istresti smjesu i peći na 180 stepeni, otprilike pola sata.

Kad se ohladi, isjeći na parčad, služiti uz pavlaku ili jogurt.

Napomene: Umjesto krastavčića može se usjeckat crvena kisela paprika (roga), tako se dobije i na šarenilu.

Takođe, umjesto suvekobasice, može se staviti sitno sjeckana pršuta, slaninica ili salama (sve po svome ukusu).

Prijatno!

 

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment