Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Thursday, June 6, 2013

Rafaelo kocke



Sastojci za smeđe tijesto:rafaelo kocke Rafaelo kocke

  • snijeg od 5 bjelanjaka
  • 15 dkg šecera
  • 15 dkg oraha
  • 2 zlice ostrog brasna
  • 1 prasak za pecivo

Sastojci za bijelo tijesto:

  • snijeg od 5 bjelanjaka
  • 15 dkg secera
  • 10 dkg kokos brasna
  • 2 zlice ostrog brasna
  • 1 prasak za pecivo

Krema:

  • 10 zutanjaka
  • 15 dkg secera
  • 1 puding od vanilije
  • 4 dcl mlijeka
  • 1 margarin (25 dkg)

Priprema smedje tijesto:

Izmiksati cvrsti snijeg od 5 bjelanjaka, dodati secer, orahe i brasno sa praskom za pecivo pa promjesati i naliti u tepsiju (25X35 cm). Peci oko pola sata na laganoj vatri. Kad je kora pecena ostaviti je da se hladi, a za to vrijeme umutiti bijeli biskvit. Cvrstom snijegu od 5 bjelanjaka dodaj secer, kokos i brasno sa praskom. Smijesu naliti u istu tepsiju i staviti peci pola sata na laganoj vatri.

Krema:

Zakuhati na vatri 3 dcl mlijeka, a dok mlijeko ne zavri umuti zutanjke, secer i puding u 1 dcl mlijeka (da ne bude grudica) pa to uz lagano mijesanje dodavati u mlijeko koje je pocelo da vri. Kuhati jos nekoliko minuta (uz stalno mjesanje) dok se ne dobije jednolicna glatka masa kao piding. Ostaviti da se hladi u hladno pa kasnije dodati 1 margarin od 250 gr prethodno umuksan.
Postupak filanja je najprije smede tijesto, pa krema, pa bijelo tijesto, pa krema. Kolac posuti kokosom, ostaviti par sati na hladno a zatim ga izrezati na kocke i posluziti uz solju dobre crne kafe.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment