Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Wednesday, June 12, 2013

Kapri kolac



Sastojci:kapri kolač Kapri kolac

  • 5 jaja
  • 5 kašika šećera + 300 gr
  • 5 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 500 gr jagoda
  • 2 kesice pudinga od jagode
  • 1/2 l vode
  • 150 gr šlaga
  • 3 dl mleka
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 200 gr šećera u prahu

Priprema:

Ispecite patišpanj od jaja, šećera, brašna i praška za pecivo. Pečen patišpanj poprskajte sa malo slatkog mleka.
U vodu sipajte šećer i stavite da provri, pa zatim dodajte jagode i kuvajte dok neodmekane. Zatim dodajte razmućene pudinge od jagode i kuvajte sve zajedno dok nepogusti. Malo prohladite i stavite preko kore. Umutite šlag sa mlekom. U odvojenoj posudi pomešajte pavlaku i šešer u prahu, pa dodajite u šlag kašiku po kašiku lagano mešajući. Premažite preko dobro ohladjenog pudinga i ukrasite polutkama jagoda. Dobro kolac ohladite, isecite na kocke i posluzite.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment