Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Monday, June 24, 2013

Mancmelou torta

Sastojci za kore:Mancmelou torta Mancmelou torta

  • 20 belanaca
  • 40 kašika šećera
  • 4 kašike sirćeta
  • 6 kašika griza
  • 10 kašika mlevenih oraha
  • 4 kašike prezle
  • 2 kašike brašna

Sastojci za fil:

  • 20 žumanaca
  • 20 kašika šećera
  • 3 margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g šlaga
  • 300 g mlevenog Plazma keksa
  • 150 g čokolade
  • 4 kutije mancmeloua
  • 200 g šlaga
  • hladna kisela voda za šlag

Priprema Kora 1:

5 belanaca, 10 kasika secera,1 kasika sirceta i 3 kasike griza umutiti s tim sto prvo umutite blanca, dodate secer, nastavite mutiti i na kraju dodajete sirce i griz. Ispeci koru na nizoj temperaturi od oko 170 C do zlatno rumene boje na povrsini kore. Istim postupkom ispeci jos jednu koru. Tepsije u kojoj pecete kore nek su vam srednje velicine oko 28 cm.

Kora 2:

5 belanaca,10 kasika secera, 1 kasika sirceta, 5 kaisika mlevenih oraha, 2 kasike prezle i 1 kasika brasna. Pripremiti i ispeci kao i koru br. 1. u istom kalupu.

Fil:

20 zumanaca i 20 kasika secera skuvati na pari. U hladno dodati umucene margarine sa secerom u prahu, zatim dodajte 300 gr umucenog slaga i mleveni Plazma keks. Podelite na dva dela i u jedan dodajte istopljenu cokoladu.

Redosled slaganja torte:

Kora 2 – braon fil, kora 1- zuti fil, poredjajte mancmelou, pa zuti fil – kora 1, braon fil – kora 2. Ukrasite dobro tortu slagom, ostavite par sati u frizideru najbolje bi bilo da prenoci u frizideru, pa je isecite na parcad i posluzite uz neki hladan napitan.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment