Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Wednesday, June 26, 2013

Prhka jagoda tortica

Sastojci za biskvit:jagoda tortica Prhka jagoda tortica
Ovoje divna tortica Dijane susjede

  • 100 gr. brašna (po potrebi staviti više)
  • 100 gr. maslaca
  • 100 gr. šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike hladne vode

Sastojci za fil:

  • 3 pudinga od vanilije
  • 1 l. mlijeka
  • 5 kašika šećera
  • 3 kisela vrhnja u čašici

Priprema biskvita:

Umješati sve sastojke, da dobijemo masu koja se ne lijepi za ruke.
Biskvit natapkati u kalup koji smo namastili i posuli brašnom.
Za fil skuhati puding i šećer u mlijeku…ohladiti i dodati vrhnje.
Sve ovo ohlađeno posuti na biskvit i tek onda peći, nekih 40 min. na 180 stupnjeva.
Kad se ohladi poredati voće, jagode ili neko drugo voće po želji…… i preliti preljevom za torte.
Napomene: Biskvit napraviti kao prhko tijesto, dakle mora biti pogodno za valjanje….malo ga razvucite oklagijom i lagano prenesite u kalup za torte promjera 30 cm.
Biskvit i krema se zajedno peku, a voće ide na hladno.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment