Recepti za kolače, torte, slatka i slana peciva, sladolede i druge poslastice!

Tuesday, June 11, 2013

Madjarski langoš



Sastojci:Madjarski langos Madjarski langoš

  • 3 osrednja krompira
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • biber po ukusu
  • 1 jaje
  • 30 g kvasca
  • 1/2 kg brašna T 500

Priprema:

Krompir oguliti i iseći na kockice. Skuvati ga u posoljenoj vodi i napraviti pire.

U pire dodati mleko, ulje, izmućeno jaje, biber, šećer, so,izmrvljen kvasac i brašno.

Umesiti testo i ostaviti ga da stoji, da nadođe (oko 1/2 h).

Posle toga, testo premesiti i podeliti na 6 jufki. Svaku jufku rastanjiti u obliku kruga i pržiti na vrelom ulju.

Može se služiti uz sledeći preliv: 1 glavica belog luka, sitno izrendana, kojoj se doda soli i malo vode.

Pusti se da malo odstoji. Zatim se pomeša sa jednom kiselom pavlakom.

Prijatno!

Recept preuzet sa tortekolaci.com

0 comments:

Post a Comment