Sastojci za biskvit:
- 5 jaja
- 5 kasika secera
- 5 kasika brasna
- 1/2 praska za pecivo
- 2 kasike kakaa
- 1 vanilin secer
Fil:
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 gr mlijecne cokolade
- 2 banane
- 2 kasike kokos brasna
Priprema kore:
Zasebno umutiti bjelance i vanilin secer. Umutiti zumance i secer i spojiti sa bjelancima. Prosijati brasno, prasak za pecivo i kakao pa dodati u umucena jaja. Pleh srednjih dimenzija podmazati, obloziti pek papirom, izasuti smjesu i peci oko 15 minuta na 150 stepeni. Izvaditi i umotati u mokru krpu. Ostaviti da se hladi.
Priprema fila:
Pola slatkog vrhnja (100 ml) malo zagrijati i u to dodati izlomljenu cokoladu. Mjesati dok ne bude jednolicna masa. Ostaviti da se ohladi. Ostatak vrhnja umutiti. Kad je smjesa sa cokoladom hladna mijesati je oko 5 min mikserom. Spojiti umuceno vrhnje i umucenu cokoladu.
Na biskvit nanijeti fil, pri vrhu napraviti podlogu za banane od kokosa, staviti banane i zarolati.
Ukrasiti po zelji. Ja obicno ostavim malo fila za dekoraciju. Rolat ukrasiti strugotinama cokolade, odloziti u frizider na par sati, a potom ga isjeci na parcad i posluziti.
Prijatno!
Recept preuzet sa tortekolaci.com
0 comments:
Post a Comment